
Masło rozgrzać w dużym garnku i zeszklić na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Pod koniec dodać posiekany czosnek.
Mięso pokroić w kostkę. Przyprawić pieprzem ziołowym, kurkumą i świeżo zmielonym pieprzem. Wrzucić do garnka i obsmażyć.
Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz marchewkę i groszek. Zalać wywarem jarzynowym. Pod przykryciem gotować do miękkości.
Zabielić mlekiem i zahartowaną śmietaną. Zagotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Podawać z posiekanym koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Chyba wszyscy znamy groszek z marchewką - jako dodatek do drugiego dania....
Wszystkie składniki zmiksować, przełożyć do słoika, schować do lodówki. ...
Z borówkami i kremem śmietankowym;-)
Mięso pokroić w kostkę, przełożyć do zamykanego naczynia. Wlać wino...
Stworzony w... Szkocji klasyk kuchni indyjskiej