Do gorącego rosołu zetrzeć trochę imbiru (ok. 1 cm kłącza). Dorzucić posiekaną chili – bez pestek. Posłodzić. Wlać ocet ryżowy i sos sojowy.
Dodać pokrojoną cebulę (tylko białą część).
Jajka wybić do miski. Roztrzepać z olejem sezamowym. Wlać na gotujący się rosół, cały czas mieszając widelcem, by powstały nitki.
Podawać w chińskich, niewielkich miseczkach. Udekorować posiekanym szczypiorem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek w całości inspirowany kuchnią chińską. Jako pierwsze danie Ewa...
Żur na... kaszance!
Mięso pokroić w cienkie paski. Pory w zapałkę. Imbir posiekać...
Z ryżem i pulpetem;-)
Ozorki umyć i oczyścić, włożyć do garnka, wlać zimną wodę, przykryć i gotować przez 20 minut.