
M±kę przesiać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać. Gdy powstanie kruszonka, dodać twaróg, wybić jajko. Wymieszać nożem, następnie wyrobić ciasto, podsypuj±c przy tym m±k±.
Rozwałkować na grubo¶ć 3-4 mm. Wyci±ć kwadraty o boku 8-10 cm. Brzeg każdego posmarować marmolad±. Zwin±ć tak, by powstały zgrabne ruloniki.
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa pokaże, jak w domowych warunkach upiec chleb. A ponieważ...
Przygotować biszkopt. Białka ubić z cukrem, dodać żółtka, wymieszać. M±kę ostrożnie p ...
Co ciekawe: ¶liwki s±... suszone!
Jajka zmiksować z cukrem. Umie¶cić w k±pieli wodnej i miksować jeszcze przez 3-4 minu ...
W małej misce wymieszać m±kę, sól i proszek do pieczenia. Odstawić. W dużej misce roz ...