/ Przepisy / Frytki z marchewki

Opis przygotowania

Marchewki obrać, pokroić w grube słupki. Rozłożyć na blasze piekarnikowej wyścielonej papierem do pieczenia. Skropić olejem, wymieszać. Oprószyć solą i tymiankiem.

Piec przez ok. 40 minut w temp. 200 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 385
Ewa gotuje - odc. nr 385

Chętnie jemy poza domem, a dobre lokale coraz częściej powstają na przedmieściach,...

 

Podobne przepisy

Koperkowa z ziemniakami

Na jarzynie jak do rosołu i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar...

Sałatka grecka na kozifetce

Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!

Orzeszki z ciecierzycy

Do chrupania!

Zupa cebulowa

Przysmak z Lubelszczyzny.

Wróć do listy przepisów