Rukolę opłukać, osuszyć, odciąć twarde końce, porwać na kawałki. Pomidory osączyć z oliwy, pokroić w paski.
Wekę pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na oliwie. Wrzucić pieczywo i zrobić grzanki. Do octu balsamicznego dodać sól, pieprz i cukier. Wymieszać. Połączyć z oliwą.
Rukolę wymieszać z suszonymi pomidorami, kaparami, orzeszkami pinii, parmezanem i grzankami. Tuż przed podaniem polać sosem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Majowy weekend zbliża się wielkimi krokami. W związku z tym Ewa proponuje...
Z sosem na bazie pietruszkowego pesto!
Buraki ugotować, pokroić na cienkie plastry, ułożyć na rukoli. Wodę zagotować z octem ...
Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)
Kapustę (pekińską lub sałatę rzymską; w Kraju Środka używana jest kapusta chińska) po ...