Marchewkę poszatkować do miski na szatkownicy do ogórków lub pokroić w cienkie krążki.
Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać drobno posiekaną czerwoną papryczkę chili oraz papryczkę zieloną, pokrojoną w plasterki. Dolać sok z cytryny. Dodać cukier i dokładnie wymieszać. Dolać oliwę, dorzucić posiekaną natkę pietruszki.
Sos wymieszać i przelać na marchewkę. Odstawić, by surówka się przegryzła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Powszechnie wiadomo, że większość mężczyzn nie jada kalafiora oraz ucieka...
Z włoskimi pierożkami;-)
Pomidory i cebulę pokroić w plastry. Wymieszać i odstawić na chwilę...
Pomidory naciąć na czubku, sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry. Każdy pomidor pokroić n ...
Boczek pokroić w paski i zrumienić na patelni...