
Jajka rozkłóić z mlekiem, przyprawić solą (w wersji wytrawnej można dodać pieprz). Pieczywo zanurzyć w masie jajecznej, usmażyć na maśle - z dwóch stron.
Serwować z dodatkami - wedle uznania, np. z serem żółtym i ketchupem, powidłami lub dżemem morelowym.
Aby uatrakcyjnić potrawę można nadać tostom różne kształty, przykładowo wycinając z pieczywa krążki za pomocą pierścienia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przepisy na Dzień Matki - wyśmienite tosty francuskie na śniadanie do łóżka,...
Obranego selera pokroić na cieniuteńkie plasterki (można użyć szatkownicy do ogórków) ...
Z chleba odkroić skórkę, kromki pokroić w zgrabną kostkę. Przełożyć do miski. Dodać p ...
Dodatek do pieczywa...
Seler i cebule zetrzeć na tarce o grubych oczkach - ew. zmiksować w malakserze z tark ...