Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placek cappuccino

Opis przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Do białek dodać cukier i ubić pianę. Dodać żółtka i ubić na sztywno. Następnie dodać mąkę przesianą z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać i wyłożyć na blachę. Piec przez 20-25 minut w temperaturze 180 st. C.

Przygotować krem. Żelatynę rozpuścić we wrzątku. Wystudzić. Żółtka, jajko i cukier puder ubić na parze.
Utrzeć masło, stopniowo dodać masę jajeczną. Dodać mleko w proszku i serek homogenizowany, a na samym końcu żelatynę.

Na biszkopt nałożyć połowę kremu. Na krem biszkopty namoczone w kawie z alkoholem. Na biszkopty resztę kremu. Oprószyć kakao.

Przepis autorstwa pani Ilony Pyszny z Wodzisławia Śląskiego - nagroda miesiąca!

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 113
Ewa gotuje - odc. nr 113

”Vitello tonato i placek cappuccino” Ten odcinek „Ewa...

 

Podobne przepisy

Placek kawowo-orzechowy

Mąkę ze smalcem wyrobić nożem (placek na smalcu będzie bardziej kruchy). Dodać cukier ...

Piernikowe choinki

Las pierników na świąteczny stół!

Ciasteczka z migdałami i morelami

Miękkie masło utrzeć z cukrem i miąższem z laski wanilii. Wmiksować jajko...

Mus czekoladowy

Sama słodycz!

Wróć do listy przepisów