Herbatniki rozdrobnić, dodać roztopione masło z miodem. Przełożyć na dno formy do tarty (lub tortownicy o średnicy 27-28 cm). Schłodzić w lodówce.
Odlać ½ szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem waniliowym i osłodzić do smaku. Do zimnego mleka dodać mąkę i żółtka, roztrzepać i wlać na gorące mleko. Zagotować mieszając.
Do gotowego budyniu dodać masło. Mieszać, aż się rozpuści. Przestudzić. Wyłożyć na spód i udekorować owocami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...
Bez glutenu!
Przesianą mąkę posiekać z masłem, dodać cukier, proszek do pieczenia, jajka, żółtka, ...
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć...
W naczyniu do kuchenki mikrofalowej wymieszać kawałki czekolady, kawę i rum. Roztopić ...