Herbatniki rozdrobnić, dodać roztopione masło z miodem. Przełożyć na dno formy do tarty (lub tortownicy o średnicy 27-28 cm). Schłodzić w lodówce.
Odlać ½ szklanki mleka, resztę zagotować z cukrem waniliowym i osłodzić do smaku. Do zimnego mleka dodać mąkę i żółtka, roztrzepać i wlać na gorące mleko. Zagotować mieszając.
Do gotowego budyniu dodać masło. Mieszać, aż się rozpuści. Przestudzić. Wyłożyć na spód i udekorować owocami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W pierwszym po przerwie wakacyjnej odcinku Ewa zaprosi widzów do swej kuchni...
W sam raz na raz...
Białka ubić na sztywno, dodając cukier. Pod koniec dorzucić wiórki kokosowe. Pie ...
Mąkę z masłem posiekać nożem. Dodać żółtka, proszek do pieczenia, cukier puder i cuki ...
Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić ...