Mięso pokroić w grube plastry, przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Jajko roztrzepać w misce, dodać majonez, wsypać koperek i natkę pietruszki. Wymieszać. Wrzucić mięso i obtoczyć w marynacie. Przykryć i schować w lodówce.
Zamarynowane mięso obsypać bułką tartą, nadmiar strzepać. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Podawać z kuleczkami ziemniaczanymi i buraczkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...
Śląski protoplasta burgera...
Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.
Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić ...
Piersi z kurczaka, paprykę i pieczarki pokroić w kostkę. Mięso przyprawić curry, kmin ...