Mięso pokroić w grube plastry, przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Jajko roztrzepać w misce, dodać majonez, wsypać koperek i natkę pietruszki. Wymieszać. Wrzucić mięso i obtoczyć w marynacie. Przykryć i schować w lodówce.
Zamarynowane mięso obsypać bułką tartą, nadmiar strzepać. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Podawać z kuleczkami ziemniaczanymi i buraczkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...
Przygotować marynatę. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. W ...
Znakomicie smakują z kwaśną śmietaną lub z... kiełbasą z pstrąga!
Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem...
Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...