Mięso pokroić w grube plastry, przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą i pieprzem.
Jajko roztrzepać w misce, dodać majonez, wsypać koperek i natkę pietruszki. Wymieszać. Wrzucić mięso i obtoczyć w marynacie. Przykryć i schować w lodówce.
Zamarynowane mięso obsypać bułką tartą, nadmiar strzepać. Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręcznikach papierowych.
Podawać z kuleczkami ziemniaczanymi i buraczkami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa podpowie, co przygotować na świąteczny, bardzo rodzinny...
Pierś indyczą umyć i osuszyć. Następnie przeciąć wzdłuż - tak, by powstał solidny pła ...
Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem...
W bourbonie;-)
Cielęcinę podzielić na zgrabne kotleciki (ważne, by przy każdym był kawałek kości, bo ...