Mięso przyprawić solą i pieprzem. Obsmażyć na mocno rozgrzanym maśle i przełożyć na deskę. Marchewki i seler pokroić w plastry, pieczarki umyć. Wrzucić do naczynia po mięsie. Gdy się podsmażą, zalać piwem i włożyć indycze nóżki. Przyprawić liściem laurowym i zielem angielskim oraz rozmarynem. Przykryć i dusić do miękkości przez ok. 2 godziny.
Podawać z ziemniaczanym purée, sosem i duszonymi warzywami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tuż przed Dniem Kobiet Ewa odwiedzi górali w Beskidzie Makowskim, aby dowiedzieć...
Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...
Topinambur obrać, pokroić na krążki o grubości ok. 1 1/2 cm. Ugotowa ...
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami. Odstawić. Następnie zrumienić na 1 łyżc ...
Z piekarnika...