/ Przepisy / Bitki wołowe w sosie grzybowym

Opis przygotowania

Mięso pokroić w plastry. Przykryć folią spożywczą i rozbić. Przyprawić solą i pieprzem – z obu stron. Obtoczyć w mące, nadmiar strzepując.

Na patelni rozgrzać masło i obsmażyć na nim bitki. Zalać miodem pitnym. Dodać namoczone borowiki. Zalać wodą, w której się moczyły i dusić do miękkości.

Podawać z kaszą i buraczkami. Udekorować natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 378
Ewa gotuje - odc. nr 378

Odcinek pod znakiem miodu. Ewa odwiedzi pasiekę, gdzie dowie się co nieco...

 

Podobne przepisy

Tortille z mieloną wołowiną

Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...

Fricando

Kataloński gulasz z dużymi kawałkami cielęciny...

Modry bigos

Bigos - też mi coś... Tyle tylko, że ten jest niezwykły, bo na czerwonej kapuście kiszonej!

Wołowina w czerwonym winie

Grecka klasyka na polskim stole;-)

Wróć do listy przepisów