Kapary drobno posiekać. Przełożyć do miski. Cebulę i ogórek pokroić w drobną kostkę. Dodać do kaparów. Dorzucić posiekany szczypiorek oraz natkę pietruszki. Wymieszać z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić, by sos się przegryzł.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Miasta są pięknie przystrojone,...
Marchewkę obrać i pokroić w cienkie, długie paski...
Sery ułożyć na folii aluminiowej (każdy na oddzielnym kawałku), uformować „kosz ...
Kaszę dokładnie opłukać na sicie i odsączyć. W garnku rozgrzać łyżkę oliwy i wsypać k ...
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...