Kapary drobno posiekać. Przełożyć do miski. Cebulę i ogórek pokroić w drobną kostkę. Dodać do kaparów. Dorzucić posiekany szczypiorek oraz natkę pietruszki. Wymieszać z majonezem. Przyprawić solą i pieprzem. Zakwasić sokiem z cytryny. Wymieszać i odstawić, by sos się przegryzł.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Boże Narodzenie zbliża się wielkimi krokami. Miasta są pięknie przystrojone,...
Jajko, sok z cytryny, musztardę, pieprz, cebulę i śmietanę zmiksować. Stopniowo wlać ...
Bakłażany dokładnie umyć i pokroić w grube plastry (ok. 2 cm). Oprószyć solą i gdy po ...
Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na patelni na maśle. Dorzucić drobno pokrojony czos ...
Przystawka lub składnik sałatek...