Masło przełożyć do rondelka, roztopić, lekko przypalić i odstawić.
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. Porcjami wmieszać cukier puder. Wsypać mąkę tortową i migdałową (jeśli nie uda się jej kupić, wystarczy obrać i drobno zmielić migdały). Wlać przestudzone masło i zmiksować na niskich obrotach.
Foremki na babeczki wyłożyć papilotkami. Do każdej dać trochę jagód. Wlać ciasto (do 2/3 wysokości).
Piec przez ok. 30 minut w temp. 180 st. C (do suchego patyczka).
Po wyjęciu wystudzić i oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Skończyły się wakacje, dzieciaki wracają do szkoły, a ja zapraszam na premierowe...
Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...
Andruty przełożyć gotowym kremem czekoladowo-orzechowym. Wcześniej wstawić słoik do m ...
Latynoski chrust z ciasta ptysiowego!
Żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wlać oliwę. Bi ...