ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 348

OPIS ODCINKA

Polacy uwielbiają obchodzić imieniny. I choć coraz częściej świętujemy w lokalach, to w dalszym ciągu niezwykle popularne są domówki. Zwłaszcza, jeśli taką imprezę organizują Andrzej, Krzysztof lub Krystyna. Andrzejki tuż-tuż, więc Ewa zaproponuje widzom menu właśnie na przyjęcie domowe. Przystawka będzie bezmięsna – autorka programu przygotuje plastry bakłażana, zapieczone z gęstym sosem pomidorowym i serem haloumi. Na danie główne zrobi potrawę jednogarnkową: wołowinę duszoną w czerwonym winie z podsmażonymi oddzielnie ziemniakami. Z kolei na deser upiecze wyjątkowo kruche ciasto z dżemem agrestowym i pianą z białek.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Bakłażan z pomidorami pod haloumi

Genialna przystawka...

Wołowina w czerwonym winie

Grecka klasyka na polskim stole;-)

Kruszaniec Bożenki

Wyjątkowo kruche, niesamowicie smaczne!

Wróć do listy odcinków