ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 319

OPIS ODCINKA

Ponieważ kuchnia włoska od wielu lat cieszy się niezmiennym powodzeniem, i to zarówno wśród rodzimych restauratorów, jak i w polskich domach, Ewa postanowiła sięgnąć po receptury ze słonecznej Italii. Zacznie trochę nietypowo, bo choć cukinia ma włoski rodowód, to frytki, które z niej powstaną, wywodzą się z Belgii. Po warzywnej przystawce, podanej z sosem bazyliowym, przyjdzie pora na włoski makaron z typowo polskimi składnikami – piersią kaczki oraz borowikami w śmietanie. Na deser będzie włoska klasyka – piernik toskański, który można zrobić z myślą o nadchodzących świętach, bowiem doskonale smakuje nawet po 2-3 tygodniach od upieczenia.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Frytki z cukinii

Belgijski przysmak z włoskiego warzywa;-)

Makaron w sosie borowikowym z kaczką

Włoska pasta z polskimi dodatkami...

Piernik toskański

Przysmak z okolic Sieny;-)

Wróć do listy odcinków