Z polską piłką nigdy nie było tak dobrze! Nie dość, że jedziemy na Mistrzostwa Świata w Rosji, na które awansowaliśmy z pierwszego miejsca w grupie, to w rankingu FIFA mamy najwyższe miejsce w dotychczasowej historii naszego futbolu. Nic więc dziwnego, że apetyty na sukces biało-czerwonych są ogromne. I że do naszych sąsiadów jedziemy po medal! A skoro o apetycie mowa, to chyba wszyscy są ciekawi, co też jedzą nasi piłkarze… Z tego powodu kolejny odcinek programu zacznie się od rozmowy z Tomaszem Leśniakiem – człowiekiem, który jako szef kuchni reprezentacji Polski dba o piłkarskie podniebienia. W kuchni Ewa ugotuje potrawy inspirowane przepisami pana Tomasza. Zacznie od delikatnego żurku na króliku, który jest ulubioną potrawą selekcjonera Adama Nawałki. Następnie przygotuje pierś z kaczki w aromatycznym kompocie śliwkowym – to z kolei receptura stworzona z myślą o Robercie Lewandowskim. Natomiast na deser będzie zaskakujące ciasto czekoladowo-majonezowe, które szef kuchni wymyślił dla Artura Jędrzejczyka.
Ulubiona potrawa trenera Adama Nawałki.
Danie skomponowane dla Roberta Lewandowskiego;-)
Deser wybrany przez Artura Jędrzejczyka.