ZGŁOŚ SWÓJ PRZEPIS DO PROGRAMU "EWA GOTUJE"

/ Moje programy telewizyjne / Ewa gotuje - odc. nr 260

OPIS ODCINKA

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje pożywny krupnik na żołądkach drobiowych – zupę wręcz idealną na chłodne dni. Jako danie główne poda zapiekankę – dość nietypową, bowiem serwowaną w wydrążonej i zapieczonej dyni. Na deser upiecze ciasto migdałowe, którego bazą będzie biszkopt.

INFO

Jeśli nie widziałeś programu na żywo, chcesz lepiej prześledzić przepis lub chcesz gotować z Ewą na żywo - zobacz odcinek na polsatboxgo.pl
POLEĆ ODCINEK

Przepisy z odcinka

Krupnik na żołądkach

ołądki dokładnie umyć i obrać z błon. Przełożyć do garnka, zalać wodą...

Zapiekanka w dyni

Z dyni odciąć górną część, środek wydrążyć. Posolić i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika...

Ciasto migdałowe

Białka oddzielić od żółtek i ubić ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...

Wróć do listy odcinków