Ewa Wachowicz zaprasza na małe co nieco - w programie przyrządzi potrawy z miodem: glazurowane skrzydełka i miodownik. Pokaże też jak udekorować stół wyrobami z pszczelego wosku. "Pracę nad kurzymi skrzydełkami rozpocznę od sporządzenia miodowej marynaty" - zdradza gospodyni programu. "Dzięki mojej bejcy mięso po upieczeniu będzie miękkie i dobrze przyprawione, pokryje się też chrupiącą skorupką.". Do glazurowanych skrzydełek Wachowicz zaproponuje pikantną sałatkę z kapusty pekińskiej. Na deser upiecze miodownik. "Recepturę na ten placek dostałam od krakowskiego cukiernika Mariusza Cebularza, z którym konsultowałam przepisy do mojej książki "Słodki świat Ewy Wachowicz" - mówi autorka "Ewa gotuje".
Z cytryny wycisnąć sok, rozpuścić w nim miód (do glazurowania najlepsze są miody jasn ...
Jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić nad garnkiem z gorącą wodą na sztywny krem. D ...