Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pasta z Jasia

Opis przygotowania

Fasolę namoczyć (najlepiej przez całą noc), wymienić wodę i ugotować do miękkości.

Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić posiekaną cebulę, zeszklić. Dodać posiekany czosnek i drobno pokrojoną połówkę fenkułu. Przesmażyć. Podlać białym winem. Odparować. Przełożyć do miksera, dodać ugotowaną i odcedzoną fasolę. Przyprawić solą i pieprzem. Zalać śmietanką i zmiksować.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 226
Ewa gotuje - odc. nr 226

W programie zobaczymy jak przygotować meksykańską tortillę na mące gryczanej,...

 

Podobne przepisy

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Naleśnikowy twist z jarzyną

Mocno zakręcona zapiekanka...

Bakłażany pod parmezanem

Włoski klasyk - bakłażany zapiekane z sosem pomidorowym, mozzarellą i parmezanem.

Gołąbki w liściach jarmużu

Liście jarmużu obgotować w wodzie z solą i octem...

Wróć do listy przepisów