Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cake pops

Opis przygotowania

Ciasto pokruszyć do miski. Dodać posiekane orzechy, mascarpone i krem czekoladowy. Dobrze wymieszać ręką. Ulepić kulki. Ułożyć w foremce wyścielonej papierem do pieczenia i na ½ godziny włożyć do zamrażarki.

Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Dodać olej kokosowy i wymieszać.

Zmrożone kulki ciasta nabić na patyczki do szaszłyków. Zanurzyć w polewie i obsypać pokruszonymi owocami liofilizowanymi oraz drobno posiekanymi orzechami.

Porada: patyczki z cake pops można umieścić w szklance z jabłkiem (wystarczy wbić).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 533
Ewa gotuje - odc. nr 533

Podobno śledzie są rybami, które jemy najchętniej – na Wielkanoc,...

 

Podobne przepisy

Tarta z kremem różanym

Z truskawkami pod glazurą;-)

Banany z grilla

Rodzynki namoczyć w rumie. Banany przekroić wzdłuż na pół. Skropić sokiem z cytryny. ...

Mazurek marchewkowy

Na kruchym spodzie!

Sernik zebra

W paski!

Wróć do listy przepisów