Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pierogi z kimchi

Opis przygotowania

Mąkę zaparzyć wrzątkiem (przesypać na stolnicę, stopniowo wlewać wodę i lekko siekać nożem). Gdy zrobią się kluchy wybić jajko. Wymieszać a następnie zagnieść. Przykryć miską i odstawić na 20 minut.

Kaszę ugotować i ostudzić. Dodać drobno pokrojone kimchi. Dorzucić posiekany szczypior. Dolać olej sezamowy i sos sojowy. Cebulę pokroić w kosteczkę i zeszklić na maśle. Pod koniec dorzucić przeciśnięty przez praskę czosnek. Przełożyć do miski z kaszą i wymieszać.

Ciasto rozwałkować. Wyciąć krążki (pierścieniem lub szklanką). Nałożyć farsz. Skleić. Brzegi zlepić w ten sposób, by powstały uszka. Ugotować w osolonym wrzątku (bez przykrycia). Zahartować w zimnej wodzie i od razu odcedzić na sicie.

Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorem i prażonym sezamem. Podawać z sosem (składniki wystarczy wymieszać).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 533
Ewa gotuje - odc. nr 533

Podobno śledzie są rybami, które jemy najchętniej – na Wielkanoc,...

 

Podobne przepisy

Diabelskie żeberka

Żeberka przyprawić solą, pieprzem i papryką (można odstawić na 2 godziny). Następnie ...

Indyk z sosem cebulowym

Mięso umyć, osuszyć, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć solą i pieprzem. Masło ...

Tilapia na pierzynce z porów

Filety rozmrozić, zamarynować w soku z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Imbir i ...

Scarpaccia z cukinii

Podobna do pizzy...

Wróć do listy przepisów