Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Podgotować w osolonym wrzątku.
Boczek pokroić w niezbyt duże słupki i usmażyć na maśle. Dorzucić posiekaną cebulę.
Do ziemniaków wsypać makaron i ugotować al dente. Odcedzić i przełożyć na patelnię z usmażonym boczkiem i zezłoconą cebulą. Wymieszać. Wlać mleko i śmietankę. Przyprawić gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Dorzucić ser żółty starty na dużych oczkach. Wymieszać delikatnie. Podawać gdy ser się roztopi i zagęści sos. Na talerzu udekorować posiekanym szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tydzień przed Wielkanocą i tuż przed Niedzielą Palmową Ewa pokaże, jak...
W garnku przygotować aromatyczną kąpiel wodną – do wrzątku wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, pęczek koperku i kilka plasterków cytryny...
Mięso pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami. Odstawić. Następnie zrumienić na 1 łyżc ...
Umytą perliczkę natrzeć dokładnie solą i pieprzem, włożyć do głębokiego żaroodpornego ...
W rondelku rozgrzać oliwę, dodać drobno posiekaną cebulę, podsmażyć nie rumieniąc. Do ...