Do oleju dodać tymianek, papryczkę chili, zesty z cytryny, sól i pieprz. Wymieszać. Zalać mięso. Przykryć i na kilka godzin wstawić do lodówki.
Masło roztopić w garnku i zeszklić na nim posiekaną szalotkę. Pod koniec dodać drobno pokrojony czosnek. Wlać wino i odparować. Dodać bulion i musztardę. Zabielić śmietaną. Odparować.
Dodać miód. Doprawić gałką muszkatołową, solą, pieprzem i tymiankiem.
Mięso upiec na ruszcie. Podawać z sosem musztardowym i surówką z czerwonej kapusty.
Kapustę i jabłko zetrzeć na dużych oczkach. Dodać majonez i sok z cytryny. Dorzucić posiekaną natkę pietruszki. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem. Wymieszać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami długi majowy weekend – pora rozpocząć sezon grillowy....
Mięso pokroić w paski. Zrumienić na mocno rozgrzanym oleju...
Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...
Filet przekroić na pół, włożyć do zamykanego pojemnika...
Na dużej patelni rozgrzać masło i wrzucić wątróbkę. Obsmażyć na ostrym ogniu ze wszys ...