
Masło rozgrzać na patelni i zeszklić na nim pokrojon± w kostkę cebulę. Pod koniec Dorzucić posiekany czosnek. Pieczarki umyć i pokroić. Dodać na patelnię.
Kapustę odcisn±ć z soku i posiekać. Dorzucić na patelnię. Przyprawić kurkum±, li¶ciem laurowym, zielem angielskim i ¶wieżo zmielonym pieprzem.
Makaron ugotować i odcedzić. Czę¶ć wyłożyć na dno naczynia do zapiekania. Na makaron dać połowę kapusty z cebul±, czosnkiem i grzybami. Przykryć makaronem.
Do reszty kapusty dodać pokrojon± kiełbasę. Wymieszać i podgrzewać przez chwilę. Złożyć drug± porcję łazanek. Na wierzch obu porcji zetrzeć oscypek. Wstawić do piekarnika (najlepiej z funkcj± grillowania). Zapiekać aż ser się zezłoci.
Udekorować żurawin±.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Gotowanie w pierwszym w ramówce wiosennej odcinku „Ewa gotuje”...
Kurczaka opłukać, osuszyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Natrzeć oliw±, przyp ...
Drożdże rozpu¶cić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej m±k ...
Filet z kurczaka pokroić w grub± kostkę, włożyć do zamykanego naczynia, dodać czosnek przeci¶nięty przez praskę, przyprawić sol±...
Piersi natrzeć sol± i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...