Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Łazanki po góralski

Opis przygotowania

Masło rozgrzać na patelni i zeszklić na nim pokrojon± w kostkę cebulę. Pod koniec Dorzucić posiekany czosnek. Pieczarki umyć i pokroić. Dodać na patelnię.

Kapustę odcisn±ć z soku i posiekać. Dorzucić na patelnię. Przyprawić kurkum±, li¶ciem laurowym, zielem angielskim i ¶wieżo zmielonym pieprzem.

Makaron ugotować i odcedzić. Czę¶ć wyłożyć na dno naczynia do zapiekania. Na makaron dać połowę kapusty z cebul±, czosnkiem i grzybami. Przykryć makaronem.

Do reszty kapusty dodać pokrojon± kiełbasę. Wymieszać i podgrzewać przez chwilę. Złożyć drug± porcję łazanek. Na wierzch obu porcji zetrzeć oscypek. Wstawić do piekarnika (najlepiej z funkcj± grillowania). Zapiekać aż ser się zezłoci.

Udekorować żurawin±.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WY¦LIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 532
Ewa gotuje - odc. nr 532

Gotowanie w pierwszym w ramówce wiosennej odcinku „Ewa gotuje”...

 

Podobne przepisy

Pikantny kurczak w jabłkach

Kurczaka opłukać, osuszyć i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Natrzeć oliw±, przyp ...

Pizza Margherita

Drożdże rozpu¶cić w wodzie, dodać cukier. Na stolnicy usypać kopczyk z przesianej m±k ...

Makaron z patelni

Filet z kurczaka pokroić w grub± kostkę, włożyć do zamykanego naczynia, dodać czosnek przeci¶nięty przez praskę, przyprawić sol±...

Indyk w wermucie

Piersi natrzeć sol± i tymiankiem, przyprawić pieprzem. Obsmażyć ze wszystkich stron n ...

Wróć do listy przepisów