W garnku rozgrzać masło. Wrzucić obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Podsmażyć. Wlać wywar, przykryć i ugotować. Dorzucić pokrojone w plastry rzodkiewki i pod przykryciem gotować jeszcze przez 10 minut.
Serek dodać do śmietany. Wymieszać. Zahartować gorącą zupą i przelać do garnka. Zagotować. Pod koniec przyprawić pieprzem.
Podawać w kubku. Udekorować koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kuchni Ewa uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki,...
Nie trzeba go długo gotować;-)
Na cielęcinie i włoszczyźnie ugotować rosół. Mięso i jarzyny wyjąć...
Suchy, obrany groch przesypać na sito i pod bieżącą wodą płukać przez dłuższą chwilę...
Buraki owinąć folią (każde warzywo oddzielnie) i wstawić do piekarnika...