Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Łosoś na ananasie

Opis przygotowania

Filet oprószyć solą i pieprzem od strony bez skóry. Pietruszkę posiekać, przełożyć do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, miód, oliwę i sok z pomarańczy. Posolić i wymieszać.

Ananasa obrać i pokroić w plastry, łososia na mniejsze kawałki. Na arkuszu folii aluminiowej (jeśli jest cienka trzeba wziąć dwa kawałki) ułożyć plasterek ananasa, na ananasie rybę. Filet pokryć sosem pietruszkowym. Zawinąć. W podobny sposób przygotować wszystkie kawałki łososia. Upiec na ruszcie (10-15 minut).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 360
Ewa gotuje - odc. nr 360

W kuchni Ewa uwielbia sezonowość, więc gdy tylko pojawią się nowalijki,...

 

Podobne przepisy

Szynka w glazurze

Z musztardy, cukru, skórki i soku z pomarańczy oraz soli przygotować glazurę...

Gulasz wieprzowy

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzać smalec...

Makaron z cukinią i mięsem z indyka

25 października to... Światowy Dzień Makaronu!

Paprykarz z karpia

Domowa wersja kultowej konserwy rybnej!

Wróć do listy przepisów