W garnku rozgrzać łyżkę masła. Wrzucić i podsmażyć pokrojony w kostkę boczek. Gdy się zezłoci, dodać posiekaną cebulę. Po chwili dorzucić pokrojony w plastry czosnek.
Kurki oczyścić pędzelkiem. Wrzucić do garnka. Wymieszać i zalać wywarem jarzynowym. Dodać ziemniaki – pokrojone w średniej wielkości kostkę. Przykryć i gotować przez 10-15 minut. Pod koniec zabielić zahartowaną śmietaną. Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem. Na talerzu udekorować koperkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na początku jesieni szlaki są pełne turystów, a w lasach jest mnóstwo grzybów....
Ziemniaki i seler pokroić w kostkę, przesmażyć w garnku na maśle...
Przygotowanie zupy zacząć od zrobienia pulpetów. Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na ...
Przygotować zakwas. Buraki obrać i pokroić na kawałki, zalać letnią, wcześniej przegotowaną, wodą...
Bez glutenu!