Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka z marchewki

Opis przygotowania

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Na stolnicę przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodać masło i wszystko siekać do momentu, aż uzyskamy kruszonkę. Dodać startą marchewkę i zarobić ciasto. Rozwałkować jak na pierogi. Wykroić kwadraty. Na część nałożyć powidła i zwinąć ruloniki, na pozostałe dać powidła i skleić przeciwległe rogi - na „kopertę". Ułożyć na blasze wysmarowanej masłem. Piec w temp. 180 st. C na złoty kolor (przez 25-30 minut). Jeszcze ciepłe przełożyć na półmisek i posypać cukrem pudrem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 128
Ewa gotuje - odc. nr 128

Szaszłyki z karkówki z rusztu, ciasteczka z marchewki. - W tym roku tak...

 

Podobne przepisy

Pucharki z galaretką i bezami

A zamiast bitej śmietany jogurt naturalny!

Placek gaździny

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę, zasypać cukrem, rodzynkami i ...

Szarlotka z kruszonką

Z talarkami jabłek...

Tort pistacjowy z ciastem kataifi

Inspirowany czekoladą z Dubaju!

Wróć do listy przepisów