W szklance zimnego mleka rozmieszać kaszę. Resztę zagotować w rondelku. Do gorącego mleka dodać kaszę rozprowadzoną w mleku zimnym i energicznie wymieszać. Przyprawić cukrem do smaku. Gotować cały czas mieszając, aż do uzyskania zwartej konsystencji.
Przelać do pucharków lub niewielkich, szklanych miseczek. Podawać z sokiem malinowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku potrawy rozgrzewające. Będzie krupnik na żeberkach oraz kasza...
Białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Utrwalić cukrem...
Mocno malinowe!
Mąkę i masło wysiekać nożem. Dolać śmietanę, wyrobić, włożyć do lodówki na 2 godziny. ...
Ryż zalać wodą i odstawić na 3 godziny. Następnie wypłukać, odcedzić i ugotować na parze...