Ciasto pokruszyć do miski. Dodać posiekane orzechy, mascarpone i krem czekoladowy. Dobrze wymieszać ręką. Ulepić kulki. Ułożyć w foremce wyścielonej papierem do pieczenia i na ½ godziny włożyć do zamrażarki.
Czekoladę roztopić w gorącej kąpieli wodnej. Dodać olej kokosowy i wymieszać.
Zmrożone kulki ciasta nabić na patyczki do szaszłyków. Zanurzyć w polewie i obsypać pokruszonymi owocami liofilizowanymi oraz drobno posiekanymi orzechami.
Porada: patyczki z cake pops można umieścić w szklance z jabłkiem (wystarczy wbić).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Podobno śledzie są rybami, które jemy najchętniej – na Wielkanoc,...
Masło roztopić w garnku. Dodać cukier i cukier waniliowy...
Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, pod koniec dodać cukier. Do ...
Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części i upiec 3 placki. Przyg ...
W rondlu o szerokim dnie ułożyć wydrylowane śliwki. Zalać wodą z cukrem, postawić na ...