Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasto czekoladowe

Opis przygotowania

Do mąki wsypać proszek do pieczenia i sodę. Dodać kakao i cukier waniliowy. Wymieszać.

Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i zmiksować.

Do spienionych jajek wlać olej z pestek winogron. Zmiksować. Dodać jogurt. Porcjami dodać sypkie składniki i zmiksować na niskich obrotach.

Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Posypać cynamonem i dorzucić do ciasta. Przełożyć do tortownicy (średnica 26 cm, spód wyścielony papierem do pieczenia, boki wysmarowane masłem i obsypane bułką tartą).

Piec przez 50 minut w temp. 180 st. C.

Po wystudzeniu udekorować roztopioną czekoladą z dodatkiem śmietanki oraz połówkami orzechów włoskich.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 532
Ewa gotuje - odc. nr 532

Gotowanie w pierwszym w ramówce wiosennej odcinku „Ewa gotuje”...

 

Podobne przepisy

Pianka truskawkowa

Na spodzie z ciasteczek;-)

Cannoli

Rurki z Sycylii;-)

Krem cytrynowy

Do rondelka wybić żółtka, roztrzepać. Dodać 6 łyżek słodziku, skórkę otartą z cytryny ...

Ucierane z owocami leśnymi

Szybkie w przygotowaniu ciasto z jeżynami oraz borówkami.

Wróć do listy przepisów