Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka śledziowa w kieliszkach

Opis przygotowania

Cebulę pokroić w drobną kostkę, posłodzić, wymieszać i odstawić (ten zabieg łagodzi ostrość). Awokado przeciąć wzdłuż na pół. Usunąć pestkę. Miąższ nakroić w kratkę i wyjąć łyżką. Płaty śledziowe pokroić w paseczki (wcześniej namoczyć w wodzie, żeby „oddały” sól). Jajka obrać i drobno posiekać.

Zrobić sos. Do majonezu dodać śmietanę i chrzan. Wymieszać.

Złożyć sałatkę. Na dno kieliszków koktajlowych nałożyć buraczki (wcześniej ugotowane, obrane i pokrojone w paseczki). Na buraki dać jajko, następnie awokado i sos. Na sosie ułożyć śledzia. Na rybę dać cebulę i sos. Udekorować prażonymi płatkami migdałów i koperkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 533
Ewa gotuje - odc. nr 533

Podobno śledzie są rybami, które jemy najchętniej – na Wielkanoc,...

 

Podobne przepisy

Dorsz w płatkach migdałów

Szybko i smacznie!

Lohikeitto, czyli fińska zupa rybna

Z łososiem i pstrągiem zawojskim!

Roladki z karpia z farszem grzybowym

Wigilijna ryba nieco inaczej...

Śledzie po kaszubsku

Ryba w pomidorach;-)

Wróć do listy przepisów