Mięso przekroić wzdłuż na pół. Przełożyć do naczynia żaroodpornego.
Z limonki otrzeć skórkę – do miseczki. Wycisnąć sok. Dodać sos chili, sos sojowy i olej ryżowy. Przyprawić pieprzem, wymieszać i przelać na filety. Wstawić na 40 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Co 10 minut obrócić na drugą stronę.
Po upieczeniu udekorować pokrojoną papryką, kolendrą, szczypiorkiem i prażonym sezamem.
Podawać z różyczkami brokułu ugotowanymi al dente oraz ryżem z kawałkami ananasa.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa zacznie przygotowania do Wielkanocy....
Pieczyste z czosnkiem!
Cebulę pokroić w kostkę i usmażyć na złoto na maśle. Mięso przepuścić przez maszynkę ...
Tarta w wersji wytrawnej.
A do tego barszczyk!