Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Polonezy schabowe

Opis przygotowania

Zacząć od farszu. Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszklą dodać pieczarki pokrojone w plastry. Posolić i podsmażyć. Dodać musztardę i przecier. Przyprawić papryką. Wymieszać i odstawić.

Mięso pokroić w plastry. Rozbić – podobnie jak na schabowe. Przyprawić solą i pieprzem. Na każdy plaster nałożyć łyżkę farszu i zwinąć. Roladki obtoczyć w mące. Nadmiar strzepać. Usmażyć na gorącym maśle.

Podawać na sałacie.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 476
Ewa gotuje - odc. nr 476

W sobotę przed Niedzielą Palmową Ewa zacznie przygotowania do Wielkanocy....

 

Podobne przepisy

Kasza jaglana z pesto i kurczakiem

Sama kasza może być osobnym daniem;-)

Kaczka wielkanocna z jabłkami

Kaczuszka w jabłuszkach;-)

Knedle w sosie wiśniowym

Kluseczki z sera i grysiku;-)

Sztuka mięsa inaczej

Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować m ...

Wróć do listy przepisów