Czekoladę połamać na kawałki i wrzucić do metalowej miski umieszczonej na garnku z wrzątkiem. Roztopić. Dodać mleko.
Orzechy, morele i jabłka posiekać. Dodać pokruszone herbatniki. Dorzucić do czekolady z mlekiem. Dodać żurawinę i dokładnie wymieszać.
Zdjąć z ognia i przełożyć do foremki z folią spożywczą. Na kilka godzin wstawić do lodówki. Blok będzie można pokroić gdy dobrze zastygnie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po 3 tygodniach w zaśnieżonych Beskidach Ewa wróciła do Krakowa, więc kolejny...
Mąkę przesiać, posolić. Dodać masło, wysiekać (całość powinna przypominać bułkę tartą ...
Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na 15 kwadratów tej samej wielkości. Ułożyć w tr ...
Kremowy w środku, przypalony na wierzchu;-)
Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę...