Buraki ugotować w łupinach, wystudzić i obrać. Na talerzu położyć rukolę, na nią buraczki - pokrojone na cienkie jak pergamin plastry (na szatkownicy do ogórków).
Czosnek posiekać bardzo drobno lub przecisnąć przez praskę, rozetrzeć z solą. Dodać miód i kumin, wymieszać. Wlać ocet, następnie olej. Przyprawić pieprzem i wszystko dokładnie wymieszać. Sos przelać na buraczki. Przykryć folią i schłodzić w lodówce (przez minimum 2 godziny).
Przed podaniem posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Szynka świąteczna, carpaccio z buraczków i babka cud. Tuż przed Niedzielą...
Cytryny przeciąć wzdłuż na pół, położyć na patelni...
Chleb z... kaszy;-) Bez glutenu!
Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...