Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kurze paluszki w orzechach

Opis przygotowania

Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, wymieszać z bułką tartą. Orzechy drobno posiekać. „Paluszki” panierować w pianie z bułką tartą i orzechach.

Usmażyć w głębokim oleju (np. arachidowym). Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.

Podawać z dipem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 20
Ewa gotuje - odc. nr 20

Tym razem Ewa Wachowicz odwiedza krakowskie I Liceum Ogólnokształcące im....

 

Podobne przepisy

Domowy chrzan

Świeżo tarty, na occie jabłkowym!

Truskawki z octem balsamicznym

Fantastyczny dodatek do mięs!

Tapenada z czarnych oliwek

Oliwki zmiksować lub bardzo drobno posiekać. Dodać drobno pokrojoną ostrą papryczkę, ...

Wróć do listy przepisów