Do kielicha miksera nałożyć dżem z jarzębiny i zblendować na gładki mus. Dodać majonez, wlać ocet i zmiksować.
Do miski wrzucić rukolę, pędy zielonego groszku i szczawik zajęczy. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszać i ułożyć na talerzu.
Półgęsek i oscypek pokroić w plastry. Położyć na zieleninie. Udekorować listkami buraka, sosem i marynowaną jarzębiną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W 1364 roku krakowski rajca Mikołaj Wierzynek wydał słynną ucztę, którą...
Wariacja na temat sałatki greckiej - w wydaniu Ewy z lodową i serem kozim!
Do przesianej mąki dodać jajko, posolić. Wlać wodę (ile zabierze), wyrobić. Łyżką for ...
Mrożone truskawki wrzucić do miksera...
Jajka wybić do miski. Roztrzepać, przyprawić solą i pieprzem, dodać mleko. Lekko ubić ...