Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kiszone liście winogron

Opis przygotowania

Liście winogron umyć i zblanszować (zanurzyć we wrzątku na 2-3 minuty).

Wodę zagotować z solą.

Liście odsączyć, ułożyć jeden na drugim (po 10 sztuk), zwinąć w rulon i pionowo umieścić w wyparzonym słoiku. Wrzucić gorczycę, czosnek i liście laurowe. Zalać gorącą solanką, docisnąć kokilką i odstawić w ciepłe miejsce na 3-4 dni. Po tym czasie zamknąć i przechowywać w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 522
Ewa gotuje - odc. nr 522

Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...

 

Podobne przepisy

Herbata na zimę

Na patelni podgrzać 2 łyżki cukru, dodać świeżo startą skórkę z cytryny, skarmelizowa ...

Krem sułtański

Z rodzynkami w rumie!

Tarta z gruszkami

Z kremem migdałowym;-)

Buły z indykiem i serem pleśniowym

Karmelizowana cebula i majonez z rukolą...

Wróć do listy przepisów