Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy przestygnie, połączyć z masłem. Powstałą w ten sposób masę rozsmarować na herbatnikach. Następnie dać drugą warstwę ciastek i gotową masę krówkową. Kolejną warstwę zrobić z krakersów. Posmarować dżemem lub konfiturą.
Na koniec nałożyć bitą śmietanę z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku. Posypać płatkami migdałowymi - uprażonymi na suchej patelni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu „Ewa gotuje” kuchnia iście szatańska....
Na miodzie!
Z cukru odsypać 1/4, resztę wsypać do garnka, zalać wodą, postawić na ogniu, aż się r ...
Oddzielam białka od żółtek. Do żółtek dodaję przesianą mąkę kukurydzianą z proszkiem ...
Gotowe ciasto francuskie rozwałkować na kształt prostokąta, posmarować roztrzepanym j ...