Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Polędwiczki w sosie porowym

Opis przygotowania

Mięso pokroić na kawałki i lekko rozbić. Przyprawić z obu stron solą i pieprzem. Odstawić na chwilę.

Białą część pora przekroić wzdłuż na pół i umyć pod bieżącą wodą. Następnie pokroić w półplasterki i zeszklić na patelni na sklarowanym maśle.

Na drugiej patelni podsmażyć polędwiczki – z obu stron, również na sklarowanym maśle.

Podsmażone pory przełożyć na mięso. Podlać winem (można dać więcej niż ½ szklanki). Gotować na dużym ogniu, by alkohol odparował. Zalać śmietaną. Dusić pod przykryciem około 15 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 211
Ewa gotuje - odc. nr 211

Tym razem Ewa zaprasza na doskonałe polędwiczki wieprzowe w sosie porowym,...

 

Podobne przepisy

Ziemniaki z patelni

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Lekko wystudzić, obrać i pokroić na plastry ...

Klopsy w sosie cytrynowym

Z komosą ryżową i surówką z marchewki;-)

Bryzol z pieczarkami i jajem sadzonym

Kultowa potrawa z PRL-u...

Kurczak w sosie sherry

Delikatny filet z brzoskwiniami i ryżem;-)

Wróć do listy przepisów