Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Śledzie w śmietanie

Opis przygotowania

Śledzie moczyć przez kilka godzin w wodzie, obrać ze skóry, zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Cebulę pokroić w półplasterki. Jabłko zetrzeć na tarce o grubych oczkach i skropić sokiem z cytryny.

Ryby osuszyć, obłożyć cebulą i jabłkiem. Śmietanę  doprawić szczyptą soli, pieprzem i cukrem. Zalać śledzie.

Dekorować posiekaną natką pietruszki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 51
Ewa gotuje - odc. nr 51

Między karnawałem a czasem przedwielkanocnej refleksji - innymi słowy między...

 

Podobne przepisy

Śledzie po grecku

Śledzie wyjąć z kubełka, przełożyć na sito. Jeśli są bardzo słone, włożyć je do zimne ...

Tort warzywny

Cebulę pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach, wystudzić, obrać i zetrzeć ...

Liptauer w jajkach

Tradycyjna pasta kanapkowa na bogato!

Kiełbasa ze słoika

Domowa wędlina w szkle...

Wróć do listy przepisów