M±kę przesiać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać. Gdy powstanie kruszonka, dodać twaróg, wybić jajko. Wymieszać nożem, następnie wyrobić ciasto, podsypuj±c przy tym m±k±.
Rozwałkować na grubo¶ć 3-4 mm. Wyci±ć kwadraty o boku 8-10 cm. Brzeg każdego posmarować marmolad±. Zwin±ć tak, by powstały zgrabne ruloniki.
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa pokaże, jak w domowych warunkach upiec chleb. A ponieważ...
Drożdże wymieszać z cukrem. Odstawić. M±kę przesiać z proszkiem do pieczenia, wysieka ...
Udekorowana borówkami!
Białka oddzielić od żółtek. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, stopniowo dodać ziemniaki, ...
Masło roztopić, wsypać cukier. Gdy się rozpu¶ci, dodać miód. Zdj±ć z ognia, dać przyp ...