
M±kę przesiać na stolnicę. Dodać masło i wysiekać. Gdy powstanie kruszonka, dodać twaróg, wybić jajko. Wymieszać nożem, następnie wyrobić ciasto, podsypuj±c przy tym m±k±.
Rozwałkować na grubo¶ć 3-4 mm. Wyci±ć kwadraty o boku 8-10 cm. Brzeg każdego posmarować marmolad±. Zwin±ć tak, by powstały zgrabne ruloniki.
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa pokaże, jak w domowych warunkach upiec chleb. A ponieważ...
Białka oddzielić od żółtek. Do żółtek dodać cukier i utrzeć...
Z podanych składników zagnie¶ć ciasto. Podzielić na 3 czę¶ci i upiec 3 placki. Przyg ...
M±kę, proszek i kakao przesiać na stolnicę. Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym ...
Uwaga: Wszystkie składniki powinny być ogrzane do temperatury pokojowej!Z drożdży, cu ...