/ Przepisy / Pesto z bazylii i rukoli

Opis przygotowania

Orzechy laskowe uprażyć w piekarniku i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera. Dodać czosnek. Zmielić. Posolić, dorzucić rukolę i bazylię. Zmiksować. Wlać oliwę i wymieszać na wolnych obrotach.

Jeśli pesto chcemy dłużej przechowywać, trzeba przełożyć je do zamykanego naczynia, zalać oliwą, przykryć i włożyć do lodówki.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 281
Ewa gotuje - odc. nr 281

W kolejnym odcinku Ewa ugotuje zupę borówkową. Będzie też makaron z indykiem,...

 

Podobne przepisy

Pasztet grzybowy

Przystawka na wieczerzę wigilijną.

Podpłomyk z grillowanym boczkiem

Kanapka dla... miejskiego drwala!

Śledź pod pierzynką

Ziemniaki i marchewkę ugotować w łupinach. Buraki podobnie, tyle że oddzielnie, ponie ...

Kurza pierś na patyku

Można bezkarnie jeść rękoma;-)

Wróć do listy przepisów