/ Przepisy / Bakłażan z rusztu

Opis przygotowania

Bakłażana opiec na ruszcie, przykryć lub przełożyć do wędzarni. Po upieczeniu przekroić wzdłuż na pół i podawać z dipem czosnkowym. Można udekorować miętą.

Dip czosnkowy. W miseczce wymieszać jogurt, listki mięty, czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić solą i pieprzem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 193
Ewa gotuje - odc. nr 193

W dzisiejszym odcinku Ewa przygotuje potrawy na grilla. Będzie pieczony...

 

Podobne przepisy

Zupa cebulowa

Przysmak z Lubelszczyzny.

Zupa z kaszą jaglaną

Cebulę pokroić w piórka, czosnek posiekać...

Cappuccino pomidorowe

Marchewkę obrać i pokroić w plastry. Podsmażyć w garnku...

Sałatka z buraczków i sera koziego

Dawniej panny na wydaniu buraczkami malowały sobie lico...

Wróć do listy przepisów