Ewa / Przepisy / Sos remoulade

Opis przygotowania

Wszystkie składniki posiekać. Przełożyć do miseczki. Wymieszać. Na wierzchu ułożyć wachlarz z naciętego kawałka jabłka. Sos remoulade jest doskonałym dodatkiem do wędlin - to taki duński odpowiednik naszego sosu tatarskiego.

wydrukuj przepis
Składniki
  • 2 łyżki - kaparów
  • ½ - jabłka
  • 3 łyżeczki - musztardy Dijon
  • 3 łyżki - majonezu
  • 1 łyżeczka - octu winnego
  • 1 pęczek - natki pietruszki
  • Dekoracja
  • jabłko
Wyślij listę zakupów

Przepis pochodzi z programu:

Ewa gotuje - odc. nr 182

Wielka Sobota to ostatni dzień przygotowań wielkanocnych. Ewa proponuje...

 

Podobne przepisy

» Wróć do listy przepisów