
Śliwki zalać wodą, dodać goździki i moczyć przez kilka godzin (a jeszcze lepiej przez całą noc). Po tym czasie goździki wyłowić a owoce wraz z wodą przelać do garnka. Przyprawić kurkumą. Dolać sok z cytryny. Wymieszać i zmiksować blenderem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...
Drożdże przełożyć do miseczki, wsypać łyżeczkę cukru, wlać 100 ml letniej wody, wymieszać i odstawić...
Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku, przecisnąć przez praskę. Wymieszać z masłem i ...
Jogurt przelać do miski. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, majonez i musztardę ...
Ogórka umyć, ale nie obierać! Zetrzeć na grubej tarce, posolić i zostawić na parę min ...