/ Przepisy / Kanapka z polędwiczką

Opis przygotowania

Mięso przełożyć do zamykanego naczynia. Oprószyć solą i pieprzem. Skropić octem jabłkowym i oliwą. Przykryć i wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.

Po tym czasie obsmażyć ze wszystkich stron na mocno rozgrzanej patelni. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i wstawić na 20-25 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C.

Po upieczeniu odstawić, by mięso wystygło. Pokroić na plastry.

Przygotować sos musztardowy. Jogurt wymieszać z musztardą i sokiem z cytryny. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Dorzucić posiekany szczypiorek. Wymieszać.

Zrobić masło czosnkowe. Do miękkiego masła przecisnąć czosnek. Wrzucić drobno posiekaną natkę pietruszki. Wymieszać i schłodzić w lodówce.

Chleb pokroić na kromki. Połowę posmarować masłem czosnkowym. Na maśle ułożyć rukolę, posmarować sosem musztardowym. Na sosie położyć plastry polędwiczki oraz plaster pomidora. Przykryć i zapakować do szkoły.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 272
Ewa gotuje - odc. nr 272

Tym razem Ewa Wachowicz zaprasza na potrawy dla nastolatków. Zacznie od...

 

Podobne przepisy

Domowe wędzonki

Boczuś, szyneczka i karkóweczka...

Ryż do kurzej piersi

Masło zbrązowić na patelni. W maśle przesmażyć ryż. Jak się zeszkli, przełożyć do gar ...

Pesto z czosnku niedźwiedziego

Znakomite do makaronów, kasz i jako smarowidło do chleba;-)

Zielone smoothie

Siemię lniane wsypać do miksera...

Wróć do listy przepisów