Ser przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni (bez tłuszczu). Odstawić do przestudzenia, następnie zmielić (w robocie lub w młynku do kawy). Wymieszać z serem. Wycisnąć sok z cytryny. Dodać jogurt, przyprawić solą i białym pieprzem. Wlać olej z pestek dyni i dobrze wymieszać.
Podawać do pieczywa.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Ponieważ Ewa dostaje bardzo dużo maili z prośbą o przepisy bezglutenowe,...
Kanapka dla... miejskiego drwala!
Brokułowe różyczki wrzucić do osolonego wrzątku, przyprawić szczyptą cukru (to dla za ...
Przygotować wszystkie składniki - ziemniaki, cebule, pieczarki i pomidory obrać i pok ...
Ugotować bulion warzywny (może być z kostki, do risotto dla 4 osób potrzeba około 2 l ...